1772 – ”Selskabet” – barn af Oplysningstiden

Anne Mette Dons, bestyrelsesmedlem, som har fulgt skabelsen af bogen udtaler: ”Det Medicinske Selskab i København har en fantastisk historie bag sig, og forfatter og journalist Klaus Larsen levendegør perioden ved selskabets tilblivelse og selskabets stiftere på fornemste vis. Det er en fødselsdagsgave vi er meget stolte af på vores 250-års fødselsdag. Køb den før din kollega!”

Ønsker du at købe bogen kan du kontakte os på kms@dadl.dk og få bogen for 200 kr., hvis du er medlem af selskabet. Bogen kan også købes via Gads Forlag til 249,95 kr.

Deltager du i selskabets Jubilæum den 28. oktober 2022, vil du på denne dag have mulighed for at modtage bogen.


Om bogen:

1772 havde været et dramatisk år i København. Året begyndte med statskuppet, der endte med, at landets egentlige magthaver, den sindssyge konges livlæge J.F. Struensee, måtte lade livet under bødlens økse. Der var optager i København. Handlen blomstrede, og i hovedstaden var der ikke mange skridt mellem prangende rigdom og den dybeste armod. Landet var i opbrud.

Struensees korte regime blev også kulminationen på Oplysningstiden i Danmark. I 1772 var naturvidenskaberne i stærk fremgang, og der blev stiftet et utal af videnskabelige selskaber. Og en aften i september dette år stiftede en håndfuld københavnske læger et medicinsk selskab, som skulle blive banebrydende.

Politikkens podcast om bogen (for Politikkens abonnenter)