Per Caýe-Thomasen modtager af Kleins Legat 2024

Professor, overlæge, dr.med. Per Cayé-Thomasen modtog den 27. august 2024 Kleins Legat på 75.000 kr.  

Ørelæge Valdemar Klein og Læge Fru Johanne Kleins Legat blev stiftet i 1948 med det formål ”årligt at uddele en hædersgave til en videnskabeligt veluddannet og anset speciallæge eller til en fremragende kunsthistoriker”. Årets legatmodtager er udpeget af DSOHHDansk Selskab for Otorhinolaryngologi – Hoved- & Halskirurgi.

Per Cayé-Thomasen modtager denne anerkendelse for sit omfattende arbejde både nationalt og internationalt.

Per Cayé-Thomasen er ansat som overlæge og professor ved Afdeling for Øre-Næse-Halskirurgi og Audiologi, Rigshospitalet, samt ekstern klinisk lektor ved Institut for Klinisk Medicin ved Københavns Universitet.

Per Cayé-Thomasen er udvalgt for sit store engagement i forbedringen af den kirurgiske behandling for patienter med mellemøre, indre øre samt retrocochleære sygdomme. Per har været en af pionererne indenfor cochlear implant kirurgien i Danmark, en af de største videnskabelige gennembrud i det 21. århundrede. Desuden er Per Danmarks dygtigste
vestibularis-schwannom kirurg, og har haft stor betydning for udviklingen af hørebevarende kirurgisk adgang under tumor fjernelse. Per har ligeledes været initiativtager til flere andre innovative ørekirurgiske procedurer.

Per Cayé-Thomasen er desuden meget forskningsaktiv med mere end 200 videnskabelige publikationer indenfor ørekirurgien. Har ligeledes været med til at opbygge verdens største vestibularis schwannom-database, der har dannet grundlag for en række banebrydende videnskabelige arbejder.

Per Cayé-Thomasen varetager en række vigtige tillidshverv. Aktuelt er han som den første dansker præsident for CE-ORL, den europæiske paraplyorganisation for de øre-næse-halskirurgiske videnskabelige selskaber. Per har desuden været præsident for det europæiske ørekirurgiske selskab (EAONO) og formand for DSOHH.

Per Cayé-Thomasen er anerkendt nationalt og internationalt for sit omfattende arbejde og en enig bestyrelse i DSOHH indstiller ham hermed til Kleins legat.

Per Cayé-Thomasen modtog prisen ved en højtidelighed i Lægeforeningens lokaler i København, Domus Medica.