Indlæser Begivenheder

Danmarks unikke mulighed for at udføre pragmatiske randomiserede studier

Foredraget den 6. februar 2024 afholdes både fysisk og virtuelt.
For at deltage virtuelt skal du registrere din tilmelding. Du modtager efterfølgende en bekræftelse inkl. et link til det virtuelle møderum.
Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte Bitten Dahlstrøm på kms@dadl.dk eller telefon 3544 8401.


Tor Biering-Sørensen, MD, MSc, MPH, PhD 
Professor in Translational Cardiology and Pragmatic Randomized Trials.

I Danmark har vi en unik mulighed for at gennemføre innovative pragmatiske randomiserede kliniske studier, hvor deltagere identificeres, inviteres, randomiseres og følges vha. de danske registre. Dette er meget vigtigt når man skal have valide forskningsresultater på kort tid igennem randomiserede studier. Vi har i Danmark allerede udført flere unikke og innovative kliniske forsøg der har revolutioneret hvordan man udfører kliniske forsøg. Dette drejer sig om blandt andet det største randomiserede kliniske forsøg med medicin i verden (DANFLU-2), hvor vi tester hvilken influenza vaccine der vil være mest kost-effektiv at indføre i nationale vaccinations programmer. Ud over det har vi også udført det største kliniske forsøg der tester forskellige implementations strategier (NUDGE-FLU). I NUDGE-FLU studiet, randomiserede vi 964.870 danskere i alderen 65 år og op efter, til at modtage et ud af ni forskellige elektroniske breve, der informerede borgerne om den kommende influenzavaccine sæson, og om vigtigheden ved at blive vaccineret. Formålet var i et stort randomiseret klinisk forsøg at undersøge, hvilke formuleringer i brevene der kunne få tilslutningen til vaccinationsprogrammet til at stige mest.

DANFLU, NUDGE-FLU og andre innovative forsøgsdesigns vil blive beskrevet , samt de unikke muligheder vi har Danmark for at at gennemføre innovative pragmatiske randomiserede kliniske studier, vil blive gennemgået.