Indlæser Begivenheder

ImmunoPsykiatri

Det er nu muligt at mødes igen. Mødet den 14. september 2021 afholdes derfor fysisk i Domus Medica.
Deltagelse virtuelt er dog også en mulighed. For at modtage et link til opkobling til det virtuelle møderum skal du registrere din tilmelding her. 
Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte Bitten Dahlstrøm på kms@dadl.dk eller telefon 3544 8401.


Michael Eriksen Benros, Professor og forskningsleder, Psykiatrisk Center København og Københavns Universitet

Et oplæg om sammenhængene mellem immunsystemet og psykiatriske lidelser. Vi har længe vidst at der er sammenhænge mellem infektioner og autoimmune reaktioner med udviklingen af psykiatriske symptomer, hvilket særligt Covid-19 pandemien har øget interessen for det seneste år. Sammenhængene vil blive sat i et historisk perspektiv og forskningen på området vil blive gennemgået, fra epidemiologiske studier, og immunogenetiske studier til kliniske studier og RCT’er, sammen med de seneste studier ift Covid-19. Perspektiverne for området er en dybere forståelse af underliggende mekanismer, bedre identificering af undergrupper med psykiatriske lidelser hvor immunsystemet spiller en rolle, og som kan have gavn af målrettede behandlinger mod de udløsende årsager til de psykiatriske symptomer.


Michael Eriksen Benros er professor og forskningsleder ved Psykiatrisk Center København og Københavns Universitet. Michael har været en af pionererne nationalt og internationalt ift at avancere forskningsfeltet inden for linket mellem immuneksponeringer og hjernepåvirkninger, herunder særligt psykiatriske lidelser Michael har modtaget flere priser for sin forskning, er i bestyrelsen for Europæiske og World Psychiatric Associations’s sektioner inden for ImmunoPsykiatri, og er Danmarks første professor i ImmunoPsykiatri.